torsdag 22 oktober 2009

Del The Funky Homosapien

Kommer väl aldrig att bli större än sin hit Mistadabolina från 1991. Blev så känd att den lyssnare som Radio R*ks analytiker kalkylerar fram ibland kanske undrar varför det inte blev något mer av denne då blott 19-årige rappare.

<a href="http://delthefunkyhomosapien.bandcamp.com/album/i-wish-my-brother-george-was-here">What Is A Booty by Del The Funky Homosapien</a>


Själv fastnade jag för projektet Deltron3030, vars medlemmar förutom Del hamnade i Gorillaz. Det hittills enda albumet med samma namn är ett dystopiskt koncept med geniala texter och arrangemang. Personligen tycker jag att gangsta ska innebära riktiga galningar som Gravediggaz och Getto Boyz, annars bör rap vara intellegent och sund som i fallet Del och Deltron.

<a href="http://delthefunkyhomosapien.bandcamp.com/album/deltron3030">State of the Nation by Del The Funky Homosapien</a>


I övrigt verkar Del klämma fram skivor i rask takt, tillgängliga i olika form på hans hemsida. Alla album kan streamas från hemsidan (inte på spotify), några kan laddas hem varav en del gratis och nyare för en valfri summa som dock minst måste vara 3 dollar. Här vill man uppenbarligen testa olika möjligheter för att få uppmärksamhet och pengar med hjälp av fildelning. Det kanske inte är lika sympatiskt som att släppa allt gratis utan undantag, snarare alltså mer intressant för ambitionen att uforska hur folk ställer sig till koncepten man tar fram. För allt som kostar ska det gå mycket gratis. Framställ kostnaden som en donation. Se till att folk ska kunna sprida det så enkelt som möjligt, t.ex. som här genom inbäddning.

<a href="http://delthefunkyhomosapien.bandcamp.com/album/automatik-statik">Dzl Funk by Del The Funky Homosapien</a>

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar